<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=408005879692451&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Slik utøver VOLVO vedlikeholdsstyring i verdensklasse

08. jul 2020 skrev Ole Jørgen Aarvik dette innlegget i Industrielt vedlikehold, Alle blogginnlegg

3 minutter lesetid

Slik utøver VOLVO vedlikeholdsstyring i verdensklasse

Et av mine beste råd når jeg diskuterer vedlikeholdsledelse, er å lytte til hva andre gjør. I den sammenheng viser jeg ofte til bilgiganten Volvo og måten de jobber med vedlikeholdsstyring på.

Bli med meg over grensen til Söta Bror, så tar vi en kikk på hvordan VOLVOs vedlikeholdsorganisasjon sikrer at det aldri blir bom stopp i produksjonen!

 

World Class Maintenance, Swedish edition

Volvo har alltid vært langt fremme på sikkerhet; tross alt er slagordet deres “Safety first!”. Når Volvo i disse dager lanserer nye 2021-modeller på det norske markedet, er en av nyhetene er at de, som standard, har redusert toppfarten på alle nye biler til 180 km/t.

Hastighetsbegrensningen er et ledd i arbeidet med å oppfylle Volvos klokkeklare visjon: ”Ingen skal dø eller bli alvorlig skadet i en ny Volvo etter år 2020.”

Ja, du gjetter sikkert hva slags bil jeg kjører ...? Men det har neglisjerbar betydning i denne sammenheng!

VOLVOs visjon sier vanvittig mye utover det at ingen skal omkomme eller bli alvorlig skadet i en ny Volvo etter år 2020. Den sier at VOLVO skal fortsette å være i førersetet internasjonalt på sikkerhet. Og for å klare det må VOLVO også være verdensledende på vedlikehold i produksjonen.

Umiddelbart stiller jeg meg spørsmålet:

Hvordan jobber VOLVO med vedlikeholdsstyring? De må jo være noen råtasser der også?

 

Les også: Hva er World Class Maintenance?

 

Småjobber utføres ved produksjonsstopp 

Jeg har vært så heldig å få se produksjonen og det fremragende arbeidet som skjer bak kulissene hos VOLVO.

Det er utfordrende å gjøre vedlikehold i en produksjon der det legges opp til døgnkontinuerlig drift. Likevel VET vi som jobber med dette, at det vil komme hendelser der produksjonen stopper opp. Dette betyr ikke nødvendigvis lange stopp, og VOLVO er en case til inspirasjon i så måte.

Dersom man får en uventet stopp på en av Volvos produksjonslinjer, har vedlikeholdsorganisasjonen små kasser der det ligger reservedeler og arbeidsbeskrivelser på småjobber.

Så om produksjonen får en stopp, kaster vedlikeholdsmedarbeideren seg på sparkesykkelen og gjør en av disse jobbene der alt ligger klart. Hver kasse er markert med tidsforbruk, og slik kan de få gjort nødvendige småjobber uten å hindre produksjonen.

Inspirerende, eller hur?

VOLVOs vedlikeholdsstyring er virkelig World Class, og et eksempel til etterfølgelse for andre aktører, i alle bransjer! Ikke nødvendigvis i fullskala, men med minimalt med trening og plass kan også du praktisere denne typen proaktivt vedlikehold i din vedlikeholdsorganisasjon.

 

effektiv vedlikeholdsstyring ebok

 

Ole Jørgen Aarvik

Ole Jørgen Aarvik

Ole Jørgen Aarvik er Customer Success Manager for industrielt vedlikehold i View. Han er utdannet sivilingeniør innen Marin Teknikk fra NTNU, og er sertifisert Europeisk vedlikeholdsekspert (World Class Maintenance, EFMNS). Siden 2008 har Ole Jørgen jobbet med vedlikeholdsstyring for ulike aktører innen olje og gass, maritim og norsk landbasert industri. Han har et brennende engasjement for vedlikeholdsfaget, og har reist Norge på langs og på tvers med teatralsk innlevelse, for å spre budskapet om viktigheten av god vedlikeholdsledelse.

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


Fordelene ved tilstandsanayse med droner

28. jul 2020 - André Hope

Fordelene ved tilstandsanayse med droner

Droneteknologien blir en stadig større del av hverdagen vår, både hjemme hos meg og deg, og i næringslivet...

Hva er FDV og FM?

27. jul 2020 - Nora Johanne Klungseth

Hva er FDV og FM?

Eiendomsledelse/fasilitetsstyring er et omfattende fagfelt, med mange ulike forvaltningsfunksjoner og..

Moms og parkering: Dette bør du tenke på ved utleie av parkeringsplasser

23. jul 2020 - View Software

Moms og parkering: Dette bør du tenke på ved utleie av parkeringsplasser

Merverdiavgift er en viktig del av hverdagen for eiendomsaktører. Merverdiavgiftsreglene kan likevel..