<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=408005879692451&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tre eksempler på at digital boligforvaltning gjør hverdagen enklere

07. des 2020 skrev Christian Sommerseth dette innlegget i Eiendomsforvaltning, Alle blogginnlegg, Digitalisering

3 minutter lesetid

Tre eksempler på at digital boligforvaltning gjør hverdagen enklere

En av de viktigste grunnene til at flere og flere virksomheter velger å digitalisere boligforvaltning, er at det hjelper både ledelse, administrasjon og drift med å få gjort ting enklere – og dermed mer effektivt.

I dagens innlegg tar vi for oss tre konkrete eksempler på hvordan du og dine medarbeidere får en enklere arbeidshverdag ved å benytte et totalintegrert digitalt system skreddersydd for forvaltningsoppgavene.

 

1. Bedre kommunikasjon med leietakere

I en hektisk hverdag kommuniserer du med dine leietakere på telefon, mail, via muntlige beskjeder frem og tilbake, og ofte blir resultatet av kommunikasjonen notert på gule lapper. 

Gule lapper er også en hyppig kommunikasjonsform mellom administrasjon og drift. Resultatet er at viktige beskjeder ofte ikke når frem til den eller de det gjelder. 

Med digital boligforvaltning kan du enkelt kommunisere med leietakere via web og mobile enheter, i sanntid. Dette legger til rette for sømløs samhandling, fra innflytting og administrasjon av leieforholdet underveis til utflytting. 

I et godt digitalt boligforvaltningsverktøy kan leietakere enkelt holde løpende dialog med deg, fra start til slutt. Dialogen blir lagt til historikken, slik at det blir enkelt å finne tilbake til hva som har blitt kommunisert.

 

2. Leietakere kan betjene seg selv på det meste

Med digital boligforvaltning setter du leietakeren selv i stand til å administrere mange deler av leieforholdet sitt, elektronisk og papirløst:

  • Leietakerne får tilgang på informasjon knyttet til økonomisk status, og trenger ikke ringe inn for å be om oversikt. De kan melde feil og mangler, og disse henvendelsene går rett inn i historikken og arbeidslistene. 
  • De kan si opp leieavtalen og får med én gang beskjed om oppsigelsestid og utflyttingsprosedyrer, til og med en sjekkliste på appen sin – der leietaker fyller ut de punktene som kreves.

På den måten kan du som boligforvalter fokusere fullt og helt på forretningen og øke effektivitet og inntjening, i stedet for å måtte bruke tiden på å gi beskjeder, huske på ting, lagre epost-vedlegg og holde styr på gule lapper. Som vi alle vet: Post-it-lapper havner på avveie og blir fort avglemt … 

Les også: 8 fordeler ved digital boligforvaltning

 

3. Digital signering – sikker signering uten penn og papir

Hva ønsker leietakerne dine? Papirkontrakt eller muligheten til å signere på mobilen sin?

Med digital signering forenkler du prosessen med tildeling av leiekontrakter, og du oppnår kortere akseptfrist, sikker sending og lagring av kontraktene og økt fleksibilitet ved at kunden kan signere fra «hvor som helst».

Der du tidligere måtte printe en kontrakt for så å pakke, frankere og postlegge den, kan du nå gjøre kontrakten tilgjengelig for kunden digitalt og få den signert på et blunk.

Denne forenklingen av tidkrevende prosesser sparer deg for både tid og penger. I tillegg blir det mindre utgifter til konvolutter og porto.

Digital signering gjør dessuten at ledig areal blir tatt raskere i bruk, fordi du slipper å vente på at kunden skal signere kontrakten.

 

Ønsker du å finne ut mer om hvordan digital boligforvaltning hjelper deg med å sikre systematisk driftsarbeid, best mulig inntjening og fornøyde leietakere? Last ned vår nye e-bok, da vel!

 

ebok om digital boligforvaltning

Christian Sommerseth

Christian Sommerseth

Christian Sommerseth jobber med salg av FDV-system i View. Han er utdannet radiograf, med videreutdanning i boligsosialt arbeid. Christian har tidligere jobbet med boligforvaltning i en boligstiftelse, der FDV-systemet var det viktigste verktøyet for at virksomheten kunne driftes effektivt. Han har kompetanse innen husleierett og vedlikeholdsplanlegging, og har kunnskap om hvordan man digitaliserer prosesser for å få en mer effektiv hverdag. Han har et stort engasjement for å hjelpe kundene med å kartlegge behov og finne gode løsninger.

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


View Software Acquires MainManager and Expands to Eight Countries

17. des 2020 - Sten-Roger Karlsen

View Software Acquires MainManager and Expands to Eight Countries

View Software have strengthened their position in the Nordic countries through the acquisition of..

Få en trygg og effektiv kontraktshåndtering med digital signering

15. des 2020 - Christian Sommerseth

Få en trygg og effektiv kontraktshåndtering med digital signering

For mange boligforvaltningsselskaper er pakking og utsendelse av kontrakter for signering av nye leietakere..

Dette bør du se etter i et digitalt boligforvaltningssystem

14. des 2020 - Christian Sommerseth

Dette bør du se etter i et digitalt boligforvaltningssystem

Bruker du gule lapper, regneark, e-post og telefoner for å håndtere den daglige administrasjonen av dine..