<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=408005879692451&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

To suksesshistorier: Nova Sea og Helgeland Smolt avd. Sundsfjord

14. jan 2020 skrev Ole Jørgen Aarvik dette innlegget i Industrielt vedlikehold, Alle blogginnlegg

4 minutter lesetid

To suksesshistorier: Nova Sea og Helgeland Smolt avd. Sundsfjord

View sine løsninger for digital vedlikeholdsstyring brukes av ledende industribedrifter i Norge. Vi brenner for å skape besparelser, verdi og økt konkurransekraft for våre kunder.

I dette innlegget ser vi på hvordan vedlikeholdsstyringssystemet View Maintenance har bidratt til å optimalisere produksjonen hos to av våre kunder – Nova Sea og Helgeland Smolt avd. Sundsfjord. 

 

Nova Sea: En mer forutsigbar hverdag

Nova Sea AS en av de største produsentene av oppdrettslaks i Nord-Norge, med 33,33 heleide og 4 deleide laksekonsesjoner. 

Med base på Lovund på Helgelandskysten driver Nova Sea med oppdrett, bearbeiding og salg av laks, samt deltakelse i havbruksrelaterte virksomheter. Fiskeindustribedriften følger fisken hele veien fra havet til matbordet.

 

Fra brannslukking til full kontroll 

Videreforedlingen, pakkingen og transporten av fisken krever god flyt på produksjonsbasene, og derfor er Nova Sea avhengig av et godt planlagt vedlikehold. 

Teknisk leder ved Nova Sea, Jørn Ove Jenshaug, har dette å si om hvor viktig det er å ha en godt vedlikeholdt produksjonslinje:

– Dersom en maskin stopper opp, så påvirkes flere ledd. Kanskje bilen som skal kjøre fisken, ikke kommer seg på båten fordi produksjonen ble forsinket.

Det er teknisk leders ansvar å sørge for at slike situasjoner ikke oppstår, og da er det viktig å planlegge alt vedlikehold. 

Jenshaug er klar på nytteverdien som løsningen fra View har gitt vedlikeholdsstyringen hos Nova Sea:

– For meg var det en ny hverdag å ta i bruk løsningen fra View Software. Tidligere drev vi mye med brannslukking, mens vi nå har betydelig bedre kontroll. Vi vet hva som skal vedlikeholdes når, og at vi har delene på lager.

 

Les også: View Maintenance – utviklet i samarbeid med kundene

 

Helgeland Smolt avd. Sundsfjord: – Vi trengte et vedlikeholdssystem!

Oppdrettsselskapet Helgeland Smolt avd. Sundsfjord er et datterselskap av Nova Sea. Anlegget stod ferdig i 2010, og har en kapasitet på 13 millioner smolt i året, noe som gjør det til et av landets største.

Helgeland Smolt avd. Sundsfjord produserer yngel og settefisk av laks i et nytt og topp moderne produksjonsanlegg i Sundsfjord i Gildeskål kommune.

 

Bedre rutiner, reduserte vedlikeholdskostnader og god historisk oversikt

Produksjonsstart ved Helgeland Smolt var høsten 2009, og etter hvert som virksomheten vokste, ble det større krav til ettersyn og periodisk vedlikehold. 

Teknisk leder på Helgeland Smolt, Tommy Olsen, forklarer:

– Vi måtte sikre at alle gjorde det de skulle, til rett tid og på rett måte. Og vi kunne ikke fortsette å løpe rundt og lete i loggbøker. Vi trengte et vedlikeholdssystem!

I 2014 tok de kontakt med View og satte i gang med å bruke vedlikeholdsverktøyet View Maintenance. Hvilke resultater har det gitt bedriften? 

Olsen forteller:

– Alle på teknisk bruker View Maintenance. Driftsoperatørene sender feilmeldinger direkte til systemet fra sine mobiltelefoner. Vi oppdager raskt om det er enkelte komponenter som har hyppige feil, og som derfor trenger ekstra vedlikehold eller utskifting. 

 

Konklusjonen er klar:

– Før var vi litt på hæla med dette, men med View er vi alltid i forkant. Det sparer vi mye penger på!

 

New call-to-action

 

Ole Jørgen Aarvik

Ole Jørgen Aarvik

Ole Jørgen Aarvik er Customer Success Manager for industrielt vedlikehold i View. Han er utdannet sivilingeniør innen Marin Teknikk fra NTNU, og er sertifisert Europeisk vedlikeholdsekspert (World Class Maintenance, EFMNS). Siden 2008 har Ole Jørgen jobbet med vedlikeholdsstyring for ulike aktører innen olje og gass, maritim og norsk landbasert industri. Han har et brennende engasjement for vedlikeholdsfaget, og har reist Norge på langs og på tvers med teatralsk innlevelse, for å spre budskapet om viktigheten av god vedlikeholdsledelse.

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


Dette bør du vite om virksomhetssystemer i 2020

02. jul 2020 - Annette Norderhaug

Dette bør du vite om virksomhetssystemer i 2020

Tidligere her på View-bloggen har vi skrevet om digital eiendomsdrift, digital vedlikeholdsstyring og digital..

Hva er et energi- og miljøoppfølgingssystem?

26. jun 2020 - Terje Uttian

Hva er et energi- og miljøoppfølgingssystem?

Et energi- og miljøoppfølgingssystem (EMOS) – som per i dag er mest omtalt som et energioppfølgingssystem..

Slik lykkes du som boligforvalter

28. apr 2020 - Christian Sommerseth

Slik lykkes du som boligforvalter

Enhver boligforvalter og utleieaktør vil kunne skrive under på at eiendomsforvaltning er summen av en million..