<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=408005879692451&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Slik kan du øke levetiden på maskiner og utstyr

10. des 2019 skrev Ole Jørgen Aarvik dette innlegget i

3 minutter lesetid

Slik kan du øke levetiden på maskiner og utstyr

EU og det internasjonale vedlikeholdsmiljøet har satt som mål å øke levetiden på tyngre utstyr i industrien med hele 20 prosent. Her er det store gevinster å hente, både miljømessig og økonomisk!

Hva må til for å lykkes med dette løftet?

Vedlikeholdsstyringen må bli smartere og mer effektiv.

Her er kommer de gode digitale løsningene inn i bildet!

 

Digitaliser vedlikeholdsstyringen!

Vedlikeholdsstyringssystemer, sensorikk og maskinlæring, i kombinasjon med menneskelig dømmekraft gir deg full oversikt på maskinparkens helsetilstand, som igjen gir seg utslag i bedre ressursutnyttelse og økt levetid.

Og jo og lengre levetid på maskiner og utstyr, desto mer optimal og kostnadseffektiv drift!

 

Gjør målinger – og følg dem opp!

Avansert sensorteknologi kommer nå for fullt i moderne vedlikehold. Dagens måleinstrumenter leverer mye mer nøyaktige og omfattende verdier enn for bare få år siden, og du kan nå måle nivåer, strømninger, vibrasjoner, kraft, temperatur, you name it!

Riktig bruk av sensorteknologi gir deg datastrømmer som gjør deg i stand til å forutsi hvordan utstyrets helsetilstand vil utvikle seg fram i tid.

Men – du må følge opp målingene! Å samle inn dataene er bare en begynnelse … du må også gjennomføre analyser og diagnoser basert på målingene. Her må det maskinlæring til, for å kunne tolke og kommunisere komplekse sensordata nøyaktig.

Les også: Mobilen som vedlikeholdsverktøy

 

Kjører du til det ryker?

… eller evner du å forutse når det vil oppstå feil, og ta hånd om det før du ender opp med utstyrshavari og driftsstans?

All erfaring tilsier at nettopp det å gå fra en reaktiv til en proaktiv hverdag i vedlikeholdsstyringen er det klokeste vi kan gjøre når vi ønsker å ha optimalt vedlikehold, holde kostnadene nede og samtidig sørge for lengst mulig levetid på maskinparken.

 

Konklusjon

Ved å benytte sensorikk og maskinlæring kan gode måleresultater gi deg svært verdifull informasjon i arbeidet med å øke levetiden på produksjonsutstyret.

For å klare å forutse når det vil skje noe, og gjøre vedlikehold basert på faktiske behov, må du ha gode og riktig monterte sensorer som gir deg gode sanntidsdata om “ståda” i maskinparken.

Gode sensorer som er riktig kalibrert og overvåket på en fornuftig måte, er en forutsetning for å kunne kjøre maskiner og utstyr best mulig og lengst mulig.

oversikt over maskiner og utstyr sjekkliste

Ole Jørgen Aarvik

Ole Jørgen Aarvik

Ole Jørgen Aarvik er Customer Success Manager for industrielt vedlikehold i View. Han er utdannet sivilingeniør innen Marin Teknikk fra NTNU, og er sertifisert Europeisk vedlikeholdsekspert (World Class Maintenance, EFMNS). Siden 2008 har Ole Jørgen jobbet med vedlikeholdsstyring for ulike aktører innen olje og gass, maritim og norsk landbasert industri. Han har et brennende engasjement for vedlikeholdsfaget, og har reist Norge på langs og på tvers med teatralsk innlevelse, for å spre budskapet om viktigheten av god vedlikeholdsledelse.

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


View Software kjøper Entro IT - Vil bli ledende på bærekraft i Norden

18. sep 2020 - Sten-Roger Karlsen

View Software kjøper Entro IT - Vil bli ledende på bærekraft i Norden

View Software satser målrettet videre på miljø og bærekraft. Det raskt voksende selskapet inngår samarbeid..

Fordelene ved automatisk innsamling av data

17. sep 2020 - Terje Uttian

Fordelene ved automatisk innsamling av data

Før den digitale tidsalderen hadde man to eller tre energimålere i et bygg. Da holdt det å gå en runde hver..

Slik får du kontroll på energikostnadene

15. sep 2020 - Terje Uttian

Slik får du kontroll på energikostnadene

For deg som sitter med ansvaret for økonomien i selskapet, er det overordnede målet selvfølgelig å ha så lave..