<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=408005879692451&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hva må være på plass for å få til digital boligforvaltning?

03. mar 2020 skrev Christian Sommerseth dette innlegget i Eiendomsforvaltning, Alle blogginnlegg

3 minutter lesetid

Hva må være på plass for å få til digital boligforvaltning?

Vi har tidligere skrevet om hvorfor man bør digitalisere boligforvaltning, og hvilke fordeler som ligger i å bruke digitale forvaltningsløsninger i hverdagen.

Digitalisering av boligforvaltning handler om hvordan vi velger å utnytte teknologi best mulig for å drive effektivt, øke konkurransekraften og legge til rette for fremtidig vekst.

Digitalisering er imidlertid ikke bare en bryter man slår på. Det er først og fremst en kulturell og organisatorisk transformasjon, hvor den digitale teknologien er katalysatoren.

Hva må ligge til grunn for å lykkes med en satsing på digital boligforvaltning? Vi ser nærmere på fem forutsetninger. 

 

1. Du må ha lyst og endringsvilje 

For å lykkes med digital boligforvaltning må man innstille seg på omstilling, og gi det den tiden det trenger for å sette opp et godt grunnlag. Å digitalisere arbeidsprosesser krever litt grunnarbeid, men så vil man få en ny hverdag. En mye enklere hverdag, med bedre oversikt og kontroll.

 

2. Du må være fremtidsrettet

Digitalisering av boligforvaltning handler ikke bare om å gå fra analog til digital, eller om å gjøre arbeidsprosesser mer effektive. I et større perspektiv handler digitalisering om å bruke IT og digitale løsninger til å videreutvikle virksomheten, legge til rette for vekst og samtidig sørge for god sikkerhet.

Med andre ord må du ha et ønske om å følge med i utviklingen og rigge virksomheten for fremtiden.

 

3. Du må ha forankring i ledelsen

Grunnarbeidet og endringsviljen som skal til for å lykkes med digital boligforvaltning, forutsetter at du har forankring i både ledelsen og resten av organisasjonen. Det må være et ønske fra ledelsens side om å få full kontroll og oversikt over virksomheten. Ikke minst må det ligge til grunn et genuint ønske om å gi leietakerne optimal service.

Les også: 8 fordeler ved digital boligforvaltning

 

4. Du må slutte med gule lapper

Post-it-lapper er laget for å være ett sted. Når du er ute “i felten”, blir det som regel til at du har dem liggende sammenkrøllet i lomma. Dermed blir de fort avglemt eller rett og slett borte. 

Skal du lykkes med digital boligforvaltning, må du ha et ønske om å legge vekk Post-it lapper – til fordel for arbeidslister og sjekklister på mobilen.

 

5. Du må bruke et digitalt verktøy 

En forutsetning for å jobbe digitalt med boligforvaltning i praksis er å bruke et  totalintegrert IT-system som er spesiallaget for oppgaven, med skreddersydd funksjonalitet for å støtte og forbedre virksomhetens forvaltnings- og driftsrutiner.

  • Det finnes mange slike systemer i markedet, men skal du ha en god digitalisering av boligforvaltningen, så må du samarbeide med en leverandør som virkelig kan bransjen og mekanismene, og som vet hva de ulike brukergruppene trenger av informasjon. 

 

ebok om digital boligforvaltning

 

Christian Sommerseth

Christian Sommerseth

Christian Sommerseth jobber med salg av FDV-system i View. Han er utdannet radiograf, med videreutdanning i boligsosialt arbeid. Christian har tidligere jobbet med boligforvaltning i en boligstiftelse, der FDV-systemet var det viktigste verktøyet for at virksomheten kunne driftes effektivt. Han har kompetanse innen husleierett og vedlikeholdsplanlegging, og har kunnskap om hvordan man digitaliserer prosesser for å få en mer effektiv hverdag. Han har et stort engasjement for å hjelpe kundene med å kartlegge behov og finne gode løsninger.

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


14 tegn på at du trenger et digitalt boligforvaltningssystem

03. apr 2020 - Christian Sommerseth

14 tegn på at du trenger et digitalt boligforvaltningssystem

For å kunne ta gode beslutninger knyttet til økonomi og administrasjon av dine boliger og leietakere trenger..

Selvbetjent innflytting med digitale nøkler

01. apr 2020 - Christian Sommerseth

Selvbetjent innflytting med digitale nøkler

I mange virksomheter der det er høy frekvens på inn- og utflytting, har behovet for effektiv tilgangsstyring..

I utfordrende tider er informasjonsflyt ekstra viktig

27. mar 2020 - Christian Sommerseth

I utfordrende tider er informasjonsflyt ekstra viktig

Koronasituasjonen har påvirket hvordan bedrifter og organisasjoner må tenke, handle og møte sine kunder...