<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=408005879692451&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Digital boligforvaltning forenkler dokumentasjon av brannforebyggende tiltak

09. nov 2020 skrev Christian Sommerseth dette innlegget i Eiendomsforvaltning, Alle blogginnlegg, Digitalisering

2 minutter lesetid

Digital boligforvaltning forenkler dokumentasjon av brannforebyggende tiltak

Som boligforvalter må du ha orden og oversikt på store mengder dokumentasjon, for å sikre at byggene holder den standard, sikkerhet og service som brukerne forventer.

En del av dokumentasjonsarbeidet er lovpålagt, først og fremst det som gjelder brannvern, og det er krav til hva som skal være tilgjengelig av dokumentasjon på det brannforebyggende arbeidet.

Forebyggende tiltak mot brann er noe av det aller viktigste for en boligforvalter.

I dette innlegget ser vi på hvordan digital boligforvaltning gjør det enklere å ivareta kravet til dokumentasjon av brannforebyggende tiltak.

 

Digital brannbok – branndokumentasjon gjort enkelt

Å jobbe forebyggende og systematisk med brannvernledelse er en lovpålagt og sentral del av boligforvaltning. Arbeidet skal dokumenteres skriftlig, og dokumentasjonen skal på oppfordring legges frem for tilsynsmyndighetene.

Mange virksomheter har branndokumentasjonen, som instrukser, branntekniske tegninger, sjekklister, etc., printet ut på papir eller satt inn i permer. Dette er både ineffektivt, uoversiktlig og vanskelig å kommunisere til involverte parter.

Med god programvare for boligforvaltning kan du bygge opp en egen digital brannbok for dine eiendommer. Dermed blir det enkelt å vedlikeholde informasjonen knyttet til det brannforebyggende arbeidet, og du ivaretar dokumentasjonskrav i henhold til brannforskriftene.

All gjeldende branndokumentasjon (eiendomsinformasjon, sjekklister, branntegninger, prosedyrer, rutiner, etc.) blir samlet på ett sted i systemet og tilgjengeliggjort for dem som skal ha tilgang til den. Det blir dessuten enkelt å planlegge og gjennomføre brannøvelser, samt å få ut rapporter som kan fremvises ved tilsyn.

Les også: Krav til internkontroll ved drift av eiendom

 

Konklusjon

Ved å benytte et komplett system for digital boligforvaltning blir det langt enklere å ha kontroll på krav til og dokumentasjon av brannforebyggende tiltak.

I en digital brannbok kan du oppbevare ulike typer dokumentasjon knyttet til arbeidet med brannvernledelse. Dokumentasjonen er samlet på ett sted, og det er enklere og raskere å hente ut riktig informasjon til enhver tid – både for din egen del og ved tilsyn.

 

ebok om digital boligforvaltning

 

Christian Sommerseth

Christian Sommerseth

Christian Sommerseth jobber med salg av FDV-system i View. Han er utdannet radiograf, med videreutdanning i boligsosialt arbeid. Christian har tidligere jobbet med boligforvaltning i en boligstiftelse, der FDV-systemet var det viktigste verktøyet for at virksomheten kunne driftes effektivt. Han har kompetanse innen husleierett og vedlikeholdsplanlegging, og har kunnskap om hvordan man digitaliserer prosesser for å få en mer effektiv hverdag. Han har et stort engasjement for å hjelpe kundene med å kartlegge behov og finne gode løsninger.

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


View becomes Ørn

18. feb 2021 - Ørn Software

View becomes Ørn

View Software changes its name to Ørn and aims to become the Nordic market leader.  

View Software Acquires MainManager and Expands to Eight Countries

17. des 2020 - Sten-Roger Karlsen

View Software Acquires MainManager and Expands to Eight Countries

View Software have strengthened their position in the Nordic countries through the acquisition of..

Få en trygg og effektiv kontraktshåndtering med digital signering

15. des 2020 - Christian Sommerseth

Få en trygg og effektiv kontraktshåndtering med digital signering

For mange boligforvaltningsselskaper er pakking og utsendelse av kontrakter for signering av nye leietakere..