<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=408005879692451&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

5 gode grunner til at renholdet bør digitaliseres

30. mai 2017 skrev Nora Johanne Klungseth dette innlegget i Eiendomsforvaltning, Eiendomsdrift, Alle blogginnlegg

3 minutter lesetid

5 gode grunner til at renholdet bør digitaliseres

Renholdet er på full fart inn i fremtiden,  og flere tradisjonelle yrker står ved et veiskille. Skal de hoppe på Internet of Things (IoT) eller skal de fortsette som før og risikere å havne bakpå?

Vi mener at det er mange fordeler ved å hoppe på den store bølgen og under har vi 5 gode grunner til at renholdsyrket bør digitaliseres.

1. Enklere å jobbe i team

Ved å bruke digitale verktøy som gir deg en god oversikt på hvilke oppgaver som skal utføres, hvem gjør hva og status på disse, så slipper man å lure på, gå for sjekke og lete etter renholdspersonale. Med dagens teknologi kan man enkelt sjekke status i verktøyet og om nødvendig, sette inn ressurser der det er behov.

2. Du jobber mer effektivt

Ved hjelp av digitale verktøy så kan man enklere sette opp planer, estimere tidsbruk og følge gode standarder. Det er raskt og effektiv å tilegne personale oppgaver i henhold til planer og status på oppgavene er alltid oppdatert.

3. Bedre oppfølging av renholdet

Ved gode verktøy så kan man på en bedre måte sørge for at alle får de beskjeder de trenger. Ved å definere hva som skal gjøres, hvilke verktøy som skal brukes og hvor lang tid som man ideelt skal bruke, så sikrer man seg at alle blir fulgt opp og får de beskjeder som trengs for å utføre renholdet.

4. Alle får bedre oversikt

Ved å digitalisere renholdet og ta i bruk gode verktøy så gir man alle involverte en mye bedre oversikt på alt som skal gjøres. Renholdere får god oversikt over hva som skal gjøres, hvor renholdet skal utføres og ens egen status på alle oppgaver. Renholdsledere får full oversikt på alle renholdere, deres status på alle oppgaver og kan enkelt flytte ressurser der det er størst behov.

5. Du får en lettere arbeidshverdag

Ved å ta i bruk digitale verktøy til renholdet så får man en lettere hverdag i form av at man får mindre unødvendig gåing, man når raskt ut til alle og man kommuniserer mye mer effektivt.

Et eksempel til etterfølge

Renholderne ved Nord-Østerdal Vidergående skole har tatt i bruk vår renholdsfunksjon og her kan du lese hvordan dette på en positiv måte har påvirket deres arbeidshverdag.

 

Tungt arbeide

Renhold er et tungt arbeide og ved hjelp av gode verktøy kan det bli en mye lettere hverdag for renholdere. Det blir lettere å planlegge, lettere å hjelpe hverandre, det blir mindre unødvendig gåing og kanskje moderne teknologi kan hjelpe til med å få en bedre status på renholdsyrket.

 

Nora Johanne Klungseth

Nora Johanne Klungseth

Nora Johanne Klungseth har gått gradene innenfor fagfeltet renhold. Hun begynte som renholder og tok raskt fagbrev. Senere var hun student i det første kullet ved HiOA som tok en bachelor i Husøkonomi og service­ledelse (denne bacheloren heter nå Facility Management). Hun var student på det første kullet på NTNUs master i eiendoms­utvikling og -forvaltning, og er nå den første fra dette studiet som har tatt doktorgrad.

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


Slik lykkes du som boligforvalter

28. apr 2020 - Christian Sommerseth

Slik lykkes du som boligforvalter

Enhver boligforvalter og utleieaktør vil kunne skrive under på at eiendomsforvaltning er summen av en million..

Slik innfører du Uni Eiendom i din organisasjon

22. apr 2020 - Christian Sommerseth

Slik innfører du Uni Eiendom i din organisasjon

I forrige blogginnlegg ser vi på verktøyet Uni Eiendom, som er en del av View sine programvareløsninger for..

Uni Eiendom – tilpasset for boligforvaltning

16. apr 2020 - Christian Sommerseth

Uni Eiendom – tilpasset for boligforvaltning

For mange som jobber med boligforvaltning, består arbeidshverdagen av manuelle metoder som telefoner, gule..